‘Mirall ustori’ és el nou llibre de Lluís Busquets

Un mirall ustori és una classe de mirall que és capaç de concentrar la llum del sol, reflectir-la i cremar el que sigui. L’escriptor de 73 anys Lluís Busquets va utilitzar aquesta metàfora al títol del seu nou llibre, on va voler fer referència al mirall amb què Arquimedes de Siracusa va crear el 212 aC una concavitat on es concentrava la llum solar per projectar-la contra els vaixells enemics fins a incendiar-los.

Lluís Busquets, escriptor: És un dietari biogràfic, que agafa des del 81 al 87, són sis anys, d’abrir a abril. Per dues raons, especialment. Una, perquè era el començament de la nostra maduresa democràtica, quan havíem començat l’autonomia i acabava de passar el 23-F. També, perquè és el moment en què quallen les meves tres dedicacions professionals, que són l’ensenyament, l’edició i el periodisme.

El centre cultural Els Catòlics va acollir la presentació del llibre que va organitzar Rapsòdia Veus Literàries i va comptar amb la presència de l’alcalde d’Olot, Pep Berga, l’exalcalde de la ciutat, Pere Macias, i Meius Ferrés, filòloga.
Pep Berga, alcalde d’Olot: És importantíssim que continuï havent activitat cultural, sempre feta amb seguretat. Les presentacions de llibre, no hi ha cap dubte, és a dir, es poden organitzar de manera tranquil•la, són actes minoritaris. De mica en mica, l’activitat cultural va reprenent la normalitat, que és el que tots desitgem.

El llibre hauria d’haver sortit publicat el dia de Sant Jordi, però la pandèmia va provocar que la publicació es posposés fins al 22 de juliol.

x