Cancel·lades les Rues de Carnaval de Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro

L’any vinent tampoc se celebraran les principals rues de Carnaval de la Costa Brava Centre. Els Ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols, de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró i de Santa Cristina d’Aro han anunciat l’anul·lació de les seves rues. Les desfilades estaven previstes pels dies 12, 13 i 14 de febrer de l’any vinent.


Segons un comunicat conjunt dels tres consistoris, al·leguen la decisió a una qüestió de “responsabilitat davant la situació de la pandèmia de la Covid-19” i també per “evitar aglomeracions i garantir la seguretat tant del públic com dels participants”.

Els Ajuntaments concreten que és una decisió consensuada amb les Federacions i Associacions de Colles de Carnaval, que representen a 44 colles.

Al document subratllen que, de moment, la cancel·lació és només per l’acte de la Rua, que és l’esdeveniment més multitudinari perquè reuneix a una mitjana de 60 colles de totes les comarques de Girona i amb 4.000 participants, entre les quals una bona representació de la Garrotxa.

Un cop anunciada la suspensió ara els organitzadors treballen en la possibilitat de mantenir l’esperit i la tradició del Carnaval “amb propostes de petit format, virtuals o imaginatives, però centrades en el gaudi dels seus propis conciutadans i evitant l’efecte crida”.

L’anunci es fa ara perquè les colles comencen a preparar els seus projectes de vestuari, elaboració de coreografies i construcció de carrosses.

Accés al comunicat

x