El conseller Damià Cavet assegura a Olot que convocar eleccions al Parlament ara seria “autoinhabilitar-se”

El conseller Damià Calvet va presidir aquest dimecres a Olot la presentació del darrer llibre de Josep Rull, ‘1 dia d’octubre i 2 poemes’, un títol que explica que l’u d’octubre es va organitzar per donar un millor futur a la ciutadania de Catalunya, però també parla de la repressió exercida per l’Estat i com l’exconseller empresonat entén el servei públic. Segons Calvet, és un llibre per deixar a les generacions futures.


 

El successor de Rull a la cartera de Territori i Sostenibilitat lamenta que la presó està evitant a la ciutadania la transcendència de la seva figura política, ha dit. Creu que la taula de diàleg amb el Govern espanyol és necessària però per demanar l’amnistia i l’autodeterminació.

Calvet s’ha referit a les compareixences judicials del president Torra per la pancarta de suport als presos polítics. Demana a l’Estat que, si vol inhabilitar el president de la Generalitat, dicti sentència i creu que convocar eleccions ara seria un error.

Calvet no veu l’esquerda entre Junts per Catalunya i el PDeCat com un trencament sinó com la voluntat de construcció d’un espai polític que de moment no ha aconseguit sumar totes les sensibilitats, tot i que creu que encara s’hi és a temps.

Deixa un comentari