Olot impulsa un programa pilot que mesurarà els efectes de la rehabilitació energètica d’edificis

L’Ajuntament d’Olot, sota el paraigua del programa d’Hola Domus, impulsa una prova pilot per reduir els casos de pobresa energètica a la ciutat i millorar la qualitat de vida dels veïns que la pateixen, amb la col•laboració de famílies i propietaris. Fins el 30 d’octubre, es poden sol•licitar ajudes per rehabilitar pisos amb deficiències a nivell energètic. La subvenció serà d’un 50% de l’import de la reforma amb un màxim de 6.000 euros si el sol•liciten els propietaris d’habitatges amb inquilins en situació vulnerable, i d’un 75% amb un màxim de 9.000 euros si s’hi acullen el mateixos propietaris. La prova es fa amb el suport de diverses entitats, entre elles l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa, que mesurarà els beneficis que les millores tenen en la salut dels participants.

Jordi Güell, Regidor Habitatge Ajuntament d’Olot: Creiem, però ho hem de poder certificar, que després d’una rehabilitació energètica, hi ha una millora de les condicions de vida que té un efecte positiu sobre la salut i el benestar de les persones.

Jordi, Director Hola Domus: L’habitatge ha d’estar situat a Olot, ha d’estar construit abans del 2007 i l’actuació de reforma ha de suposar com a mínim una reducció del 20% de la demanda energètica de l’habitatge.

Es calcula que prop d’un centenar de persones d’una quinzena de famílies residents a Olot poden formar part del projecte, que tindrà una durada inicial d’un any i mig. Les sol•licituds per participar-hi es poden fer per correu electrònic a info@holadomus.com.

x