Prop de 14.500 persones han accedit a l’àrea recreativa dels Pins aquest estiu

Aquest estiu, la Vall d’en Bas ha restringit per primera vegada l’accés de vehicles a l’àrea recreativa d’Els Pins, a Sant Privat d’en Bas, amb la instal•lació d’una barrera a l’alçada del passallís del Gurn i la limitació de l’aforament a una quarantena de vehicles. L’ajuntament creu que la regulació ha contribuït a ordenar i preservar l’espai i preveu repetir-la l’any vinent, però estudia la possibilitat t’introduir alguns canvis proposats pels veïns.

Lluís Amat, Alcalde de la Vall d’en Bas: Rotundament sí, però evidentment recollint, per això es fan les valoracions. És segur que hi haurà matisos que intentarem millorar, obrir una miqueta abans, potser, tot això són costos, però potser obrir de juny a setembre, ho hem d’acabar de valorar…

La caseta que s’ha utilitzat com a punt de control ha servit per tenir dades de freqüentació de l’espai, que en horari de barrera ha rebut gairebé 14.500 persones i més de 2.500 vehicles entre juliol i agost, la majoria cotxes i més de 5.000 vianants.

Núria Gómez Dorca, Tècnica de Sostenibilitat i Eficiència: La gent que hi ha anat fora d’aquest horari no ha estat comptabilitzada i a més també hi ha la banda del camí ral, que hem notat que hi accedia molta gent, per tant la xifra és molt més elevada segurament.

Segons les dades recollides, a l’agost va haver-hi més visitants que al juliol, i el dia que n’hi va haver més, el 15 d’agost, van ser més de 600. En alguns moments, especialment els caps de setmana, s’ha arribat al topall d’aforament.

Núria Gómez Dorca, Tècnica de Sostenibilitat i Eficiència: Quan li deies a la gent que estava ple, o intentaven aparcar pel poble o n’hi havia que decidien esperar una mitja horeta, per tant el temps d’espera no ha estat molt llarg.

Segons el consistori, les mesures també han servit per reduir la velocitat dels vehicles que circulaven per la zona i millorar-ne el manteniment, tot i que cal fer més incidència en la separació de residus.