Els centres sanitaris preparen la campanya de la grip amb la possibilitat que la protecció per la COVID-19 eviti altres contagis

La pandèmia del coronavirus obliga a planificar dins un marc d’incertesa. Els professionals sanitaris es preparen per a la campanya de la grip en què es redoblaran esforços per la presència de la COVID-19. Tanmateix, la protecció pel coronavirus podria evitar també els contagis de grip i refredats.

Josep Lluís Nicolau, director Àrea Bàsica salut Olot – Besalú: Si tots portem mascareta, anem més protegits, ens rentem les mans sovint i tenim menys contacte social, no hauria d’haver-hi tants refredats ni tantes grips. Nosaltres ja ens estem preparant per la vacuna de la grip. Intentarem fer vacunacions massives i fora del CAP.

La incertesa en la planificació augmenta, al seu torn, la crispació d’una societat on massa sovint els objectius individuals tendeixen a passar davant del bé col·lectiu. En aquest context, les xarxes socials poden ser una eina multiplicadora de l’individualisme i la manca d’empatia.

Estanis Vayreda, primer tinent d’alcalde d’Olot: Posa’t en la pell d’un professor que ha de tenir durant 7 o 8 hores aquells nens o que et trobes malament i vols que t’atenguin el primer.

Jordi Feu, sociòleg UdG: Són els valors individuals. Aquesta pràctica està instaurada pràcticament a tot arreu i és fruit també del neoliberalisme que vivim, valors inherents al propi muntatge econòmic. Veiem que això amb la COVID no funciona i que a la societat li hem de demanar una altra cosa.

Al debat de Pros i Contres, el vicepresident de Turisme Garrotxa va posar en relleu també una comunicació canviant en les normatives que no ha ajudat en ocasions a consolidar els comportaments adequats per abaixar la corba pandèmica.

x