La Garrotxa suma 12 docents estructurals i 20,5 jornades de reforç pel COVID

Segons les dades dels Serveis Territorials d’Educació a Girona la Garrotxa compta, enguany, amb 674 docents estructurals, dotze més respecte el curs passat. Totalment a part d’aquestes dades, enguany a causa de la COVID i la reducció de ràtios, els centres educatius han necessitat reforços. Això a la Garrotxa s’ha traduït amb un augment de vint jornades i mitja, dinou i mitja pel que fa a reforços COVID i una jornada pel que fa a aules d’acollida. Un dels centres que ha rebut aquest augment extra ha estat l’Escola del Morrot.

Alícia Berga, directora Escola del Morrot d’Olot: Aquest any amb la plantilla havíem de patir una reducció de mitja jornada, però amb la pandèmia hem pogut recuperar aquesta mitja jornada, que ens ha pogut permetre desdoblar i complir amb la ràtio de menys de 20 alumnes.

Cristina Barneda, professora cicle mitjà Escola El Morrot d’Olot: El que sí ens ha beneficiat és que el fet de reduir les ràtios, podem tenir una atenció més personalitzada amb cada nen o nena, els docents.

Tot i així, aquest i altres centres amb qui ha pogut parlar Olot Televisió, asseguren que donades les circumstàncies encara no són prous professors. En el cas concret del Morrot, tres cursos s’han hagut de quedar sense desdoblar aquest any, superant, d’aquesta manera, els 20 alumnes per grup.

Alícia Berga, directora Escola del Morrot d’Olot: De P4 i P5 hem fet tres classes, de 1r i 2n hem fet tres més i de 3r i 4t hem fet quatre classe. El que no hem pogut desdoblar per falta de mestres ha estat a P3, 5è i 6è. Sí que és veritat que ens han dotat d’una TEI, que sí que ens ha anat molt bé perquè al grup de P3 fossin dues persones fixes tot i ser23 persones a l’aula.

Els Tècnics d’Educació Infantil, coneguts com a TEI, no es comptabilitzen en les dades dels Serveis Territorials d’educació, al no considerar-los professors, tot i que és cert que realitzen una tasca educativa. Per centres educatius, com per exemple El morrot, els TEI suposen una gran ajuda, ja que pràcticament duen a terme la tasca d’un professor més.

 

Imatge: Escola El Morrot

Deixa un comentari