Sant Jaume de Llierca pagarà mil euros al mes per tornar a tenir el caixer automàtic

Al febrer, un robatori va deixar els veïns de Sant Jaume de Llierca sense l’únic caixer automàtic que tenien. Això ha suposat un inconvenient per als veïns, i sobretot per la gent gran, que no pot desplaçar-se a altres pobles per treure diners. Després de mesos demanant sense èxit al banc de Santander que restituís el caixer,  l’ajuntament ha trobat la via per recuperar-lo: pagar els gairebé mil euros que val el lloguer d’un caixer.

Jordi Cargol, Alcalde de Sant Jaume de Llierca: No és la solució que més ens agrada però és l’única que hem trobat. O bé, a nivell d’ajuntament ens hi posem i donem el servei, que això té un cost, o sinó serà impossible i súper difícil que vingui qualsevol banc a instal·lar-se al municipi.

L’ajuntament de Sant Jaume començarà en breu el procés de licitació del nou caixer, pel qual demana algunes contrapartides.

Jordi Cargol, Alcalde de Sant Jaume de Llierca: Hem demanat que eliminin les comissions i que a canvi, ja que ens suposarà un cost, que hi hagi un retorn a nivell de polítiques socials.

A la mateixa Vall del Llierca, a Tortellà, el banc de Santander també va marxar del poble després de patir un intent de robatori, però el consistori descarta seguir el mateix camí que Sant Jaume.

Josep Reig, alcalde de Tortellà: El fet de fer de banc no ens toca a nosaltres, el que demanem és la sensibilitat de les entitats bancàries, que si estan pensades per donar servei a les persones ho facin de veritat.

Per ara, el municipi vetllarà per mantenir i, si pot, ampliar, el servei de l’altra oficina del poble, que només està oberta uns dies a la setmana. Tots dos alcaldes esperen que la decisió de Sant Jaume no serveixi de precedent per reduir encara més la presència de les entitats bancàries als pobles petits.