Set projectes garrotxins opten als Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2020

L’arquitectura torna a estar d’enhorabona a la Garrotxa. 7 dels 22 projectes seleccionats als Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2020 són garrotxins. Quatre d’aquests projectes són d’intervencions arquitectòniques, i dos d’unparelld’arquitectes, Terrasses a Sant Esteve d’en Bas i Can Sau, a Olot.

Eduard Callís, arquitecte: És l’ampliació d’una casa de poble a la casa del costat per donar-li un tomb a la casa que ja existia afegint-li espais exteriors, porxos, galeries, balcons… i l’altre és la intervenció de la mitgera de Can Sau, que a través d’intervenir les façanes procura que aquell lloc tingui un nou rumb i esdevingui una plaça.  

I dos més  d’Arnau Estudi d’Arquitectura, Casa Grada a Olot i La darrera casa, a Riudaura.

Arnau Vergés, arquitecte: D’alguna manera la gràcia d’aquestes actuacions és saber-li trobar els valors d’allò preexistent i amb la màxima delicadesa, afegir tot allò necessari per donar-li la funcionalitat que requereix el nou habitatge, en aquest cas.

També passen a la fase de seleccionats 3 projectes, 2 dels quals fruit del festival Lluèrnia. Cumulonimbus i La porta dels somnis, de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot.

Xevi Moliné, professor Escola d’Art: Tots vam acabar dient que havíem tocat els núvols, perquè havíem aconseguit realitzar un somni. Una idea que era complex i que vam aconseguir transformar-la a la realitat

Toni López, director l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot: Ens ha sorprès molt perquè era un projecte molt modest amb molt pocs recursos i fet amb una pressió afegida de temps, perquè això sempre és al novembre.

I per últim Hell, Sweet Hell de l’estudi SP25 Arquitectura i Atelier4.

Els premiats es donaran a conèixer el divendres 27 de novembre en un acte que es podrà seguir a través del web www.premisarquitecturagirona.cat.