El ple d’Olot prepara l’obtenció de part de l’edifici de la Divina Providència i noves places d’aparcament al Pla de Baix

El ple municipal de l’Ajuntament d’Olot d’aquest dijous ha aprovat per unanimitat el conveni de cessió de la propietat de part de la finca de la Divina Providència, del Bisbat de Girona a l’Ajuntament d’Olot, seguint el desig de les monges Clarisses que n’havien fet ús. Es tracta de 1.600 metres quadrats sobre els quals el consistori acabarà de decidir-ne els usos definitius. Temporalment, l’Ajuntament té previst cedir part de les instal·lacions a l’Agrupament Escolta i Guia Nostra Dona del Tura a partir de l’octubre. L’entitat havia quedat sense seu després de resoldre les males condicions de seguretat en què es trobava el Molí d’en Climent, antiga seu de l’agrupació.

El grup municipal d’Esquerra ha agraït aquest regal per a la ciutat i ha demanat la suficient planificació per donar-i els millors usos. El grup del PSC ha agraït a la congregació religiosa la voluntat de cessió de part de l’edifici. La CUP considera que la cessió és una oportunitat per a la ciutat i ha demanat si l’Agrupament Escola prodrien seguir utilitzant l’espai a llarg termini.

Aquest acord és el primer pas d’una cessió que es ratificarà amb la signatura dels pertinents documents administratius i notarials.

Un aparcament de 150 places al Pla de Baix

El ple també ha aprovat inicialment una modificació puntual del pla d’ordenació urbanística, en l’àmbit del polígon industrial del Pla de Baix, que permetrà la construcció d’un aparcament a tocar del carrer França amb 150 places. Aquest aparcament permetrà l’estacionament dels vehicles particulars dels treballadors de la nova planta que Noel Alimentària projecta al sector i als usuaris d’instal·lacions com el camp de futbol del Morrot els caps de setmana.

Esquerra ha decidit abstenir-se perquè, tot i la necessitat d’aparcament que generarà el creixement de l’activitat industrial al sector, juntament amb l’activitat esportiva, s’ha arribat a aquest punt per “una falta de planificació en mobilitat”, segons ha considerat la portaveu dels republicans, Anna Barnadas.”És un model de mobilitat del segle XX el d’una persona, un cotxe”, ha dit Barnadas, qui ha lamentat que no es fomenti el transport amb altres tipus de transports alternatius.

El grup del PSC ha qualificat l’acord de “bona notícia” perquè al Pla de Baix l’aparcament és limitat. “Això és ordenar la ciutat”, ha dit el portaveu del grup, Josep Guix. Els socialistes hi han votat a favor.

La CUP ha mostrat preocupació pel “monocultiu industrial del porc” a la ciutat. “Apostar-ho tot a una carta, si falla aquell pal, el pal serà gros”, ha esmentat el portaveu del grup municipal a l’oposició, Lluís Riera, i es pregunta qui mantindrà l’espai un cop la cessió es faci efectiva. La CUP hi ha votat en contra.

El regidor d’Urbanisme, Jordi Güell, ha aclarit que no s’està procedint a una cessió de l’espai, sinó una reparcel·lació que finalment quedarà en propietat de Noel Alimentaria, que es compromet a fe les obres d’urbanització d’aparcament. Sobre el manteniment, Güell ha dit que es començarà a treballar a partir de l’avançament del tràmit. Finalment, ha posat en valor que la reubicació de la planta 2 de Noel, ubicada actualment al barri de Sant Roc, a aquest sector quan es completin els treballs, afavorirà la concentració de la mobilitat fonamentalment a l’A-26 sense interferir en part de la trama interurbana.

Al ple de l’Ajuntament d’Olot del setembre també s’ha donat compte de l’encàrrec que s’ha fet al Consell Comarcal perquè s’arrangin tres camins: el d’accés a l’associació protectora d’animals ubicada a Can Mali; el camí del Triai des de l’Avinguda de Sant Jordi fins a la casa de Bellpuig, i el camí que porta dels aiguamolls de la Moixina fins al barri de Bonavista, un arranjament llargament reivindicat pels veïns.

Agraïment per l’inici de curs

En l’apartat de despatx oficial, els grups municipals han aprofitat per expressar l’agraïment als professionals sanitaris, professors i organismes municipals que han fet possible un favorable inici de curs a la Garrotxa. A punt de completar-se la segona setmana del curs, cap dels centres educatius de la Garrotxa està confinat i els aïllaments han estat puntuals pel que fa alguns docents, alumnes o grups.

Malgrat tot, l’alcalde, Pep Berga, ha fet una crida a no abaixar la guàrdia amb la pandèmia, i ha explicat que en els últims dies dos pacients joves ingressats per coronavirus a la Garrotxa (un d’ells, de 38 anys), han requerit respiració assistida.

x