L’associació Sèlvans establirà la seva seu a la masia del Vallac de Sant Feliu de Pallerols

D’aquesta manera, l’alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Artur Colomer, i el president de l’associació Sèlvans, associació que té per objectiu conservar i divulgar les qualitats dels boscos antics i singulars, formalitzaven, davant el propietari dels terrenys del bosc de l’Ombert, el conveni de cessió a través del qual la masia del Vallac passarà a ser la seu de l’associació.


La finca es troba al bosc que envolta el Santuari de la Salut de Sant Feliu de Pallerols, un bosc risc en varietat i proper a la maduresa que Sèlvans utilitzarà com a espai demostratiu per a les seves activitats. L’entitat té l’ambició d’arribar a conservar el 5% de la superfície forestal de Catalunya, i la seu es trobarà a la masia Vallac de Sant Feliu de Pallerols. El conveni és un primer pas. Ara només cal trobar els recursos necessaris per rehabilitar la finca.

Jaume Hidalgo, president Associació Sèlvans: La finca té més de 100 hectàrees, i fa ben bé 60 o 70 anys que no s’ha tallat. Això vol dir que si en el seu moment ja hi havia arbres de 70 o 80 anys això vol dir que tenim arbres de 150 o més anys.

El conveni possibilitarà també fer del bosc de l’Ombert un espai demostratiu per al postgrau Formació en Guiatge en Boscos Terapèutics, curs reglat per la Universitat de Girona.

 Jaume Hidalgo, president Associació Sèlvans: Ara mateix ja anem a 5 paratges de Catalunya, a Montserrat, la Garrotxa, el Pirineu…

L’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols creu que el conveni pot possibilitar un atractiu pol d’atracció al municipi.

Artur Colomer, alcalde de Sant Feliu de Pallerols: Suposarà un revaloritzament del nostre patrimoni natural, però no només serà important per Sant Feliu sinó també per la Garrotxa.

 

Deixa un comentari