Mieres inicia un projecte per controlar les colònies de gats de carrer

Mieres és el darrer poble de la Garrotxa que ha pres mesures per reduir la presència de colònies incontrolades de gats als carrers del municipi. Amb el suport del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa i la protectora Terra Viva, ha instal·lat un punt d’alimentació per aplicar el mètode CER, captura, esterilització i retorn.

Enric Domènech, alcalde de Mieres: Vam detectar aquesta problemàtica perquè generaven problemes de convivència i vam fer una trobada amb els veïns per parlar-ne. A partir d’aquí vam crear un grup de voluntaris per poder fer una colònia de gats controlada.

David Llongarriu, tècnic Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa: És un model que el vam iniciar a Argelaguer i ja l’hem copiat a Santa Pau i Sant Feliu de Pallerols. Avui per avui és el millor model per agrupar els gats de manera controlada, amb la col·laboració dels voluntaris, per garantir l’aliment i la posterior esterilització.

La particularitat del punt de control de Mieres és aquesta caseta de fusta, especialment dissenyada perquè no hi puguin entrar altres animals. En el dia a dia, la feina de les alimentadores és clau per tenir cura dels felins, però sobretot identificar-los i elaborar un cens per poder-los esterilitzar.

Esther Álvarez, voluntària: Te’ls mires, els controles, els poses un nom imaginari, per controlar quants són, com quan els nens van al cole, passar llista.

La implantació d’aquest projecte ha permès detectar una vintena de gats de carrer, que podrien ser més en pocs dies. L’esterilització de mascles i femelles servirà per controlar-ne la proliferació.

x