Sant Privat d’en Bas ret homenatge al filòleg i lingüista Antoni Badia

Sant Privat d’en Bas va retre homenatge dissabte al migdia a un dels seus estiuejants més il·lustres, Antoni Badia i Margarit. Coincidint amb els cent anys del naixement del filòleg i lingüista, la Pollancreda del municipi, espai on ell passejava sovint, va passar a portar de manera simbòlica el seu nom.

Carles Duarte, comissari de l’Any Badia i Margarit: Aquesta figura de reconeixament i projecció internacional en el camp de la lingüística. Un home que va defensar la llengua i el país en les circumstàncies més difícils del franquisme i que va transmetre un missatge de compromís, de valors i ideals profunds.

L’acte va començar amb la petita actuació del trio instrumental Brunzit. La Generalitat de Catalunya va incloure l’any passat aquesta efemèride dins les commemoracions institucionals de l’any 2020. En l’acte d’homenatge es va descobrir un monòlit amb una placa fent referència al filòleg català.

Lluís Amat, alcalde de La Vall d’en Bas: És un sentit homenatge, perquè quedi per sempre, d’una forma senzilla, però clara, en un entorn on passejava, d’una figura que jo crec que molt poca gent coneix i és una figura cabdal, per la llengua i la cultura catalana, per la promoció de la llengua i la cultura. De l’alçada de Pompeu, de Coromines. Un personatge molt important.

L’esdeveniment va concloure amb la interpretació d’un ball d’homenatge.

Deixa un comentari