Els concentrats a Olot demanen una resposta unitària contra la inhabilitació del president Torra

Unes 500 persones segons l’organització s’han concentrat aquest dilluns al vespre davant l’Ajuntament d’Olot per mostrar el seu rebuig a la sentència d’inhabilitació del president Quim Torra ratificada pel Tribunal Suprem. Fins al lloc s’han aplegat, a més de la població civil, membres de l’ANC i Òmnium Cultural Garrotxa, convocants de l’acte, Junts per Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya, la CUP, Demòcrates i els moviments CDR i ADL. Tots han demanat una resposta estratègica unitària davant el que consideren que és un atac a les institucions catalanes per part d’un Estat que han qualificat de polititzat i demofòbic.

L’hora de la convocatòria, a les 20h del vespre, ha permès que s’hi concentressin, a banda d’olotins i olotines, alcaldes i veïns d’altres pobles de la comarca. Alguns d’ells ja havien protagonitzat actes de rebuig en els seus respectius municipis. Entre els representants de la societat civil i polítics s’ha pogut escoltar el suport unànime al president Torra i consignes com “no es pot inhabilitar a un poble”.

Als partits polítics independentistes, les entitats sobiranistes els han demanat una resposta unitària de no acceptació de la sentència i de camí cap a la independència “perquè el poble no els passi per sobre. El poble no té totes les eines i els partits han de tornar a mostrar la unitat que va fer possible l’u d’octubre”, ha reclamat la presidenta d’Òmnium Garrotxa, Nuri Batallé”.

“La resposta ha de ser la de no acceptació”, ha sentenciat l’alcalde d’Olot, Pep Berga, davant els micròfons d’OLOT TELEVISIÓ. “La resposta ha de ser d’unitat”, ha expressat la portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament d’Olot, Anna Barnadas. El portaveu de la CUP al consistori olotí, Lluís Riera, ha lamentat que ha trobat la resposta de les institucions catalanes “molt tèbia”. El regidor ha demanat una resposta unitària entre els moviments ocials i polítics.

La concentració a Olot ha acabat amb el cant dels segadors, com és habitual a les concentracions dels dilluns, així com clams d’independència i “llibertat presos polítics”.

x