Els restauradors garrotxins demanen planificació a mig termini sobre noves normatives preveient els serveis de Nadal i cap d’any

La nova normativa d’àpats d’un màxim de sis persones a taula va ser acceptada divendres i va entrar en vigor dissabte, fet que va obligar als restauradors a reorganitzar els menjadors i terrasses segons les reserves ja efectuades amb fins a 10 persones.

Gerard Xifra, president de l’Assocciació d’Hostalatge de la Garrotxa: Ens queixem perquè dissabte ja teníem el decret i ho havíem d’aplicar el mateix dissabte. Això vol dir que moltes reserves del cap de setmana, les vam haver de modificar i intentar arreglar-ho fent dos taules, etc. Això ha provocat un cert enrenou perquè hi havia taules de deu, reservades des de feia ja temps.

La nova regulació suposa un canvi també en la planificació de grans banquets, com per exemple, casaments. Alguns restaurants, mantindran encara l’oferta tot i la prohibició del ball. Altres, com el restaurant la Deu d’Olot, ja han posposat les celebracions de casament al 2021.

Montse Reixach, del restaurant La Deu d’Olot: Veient que el que podíem celebrar no era una celebració de banquet del que s’espera la gent, al no ser possible, ho hem posposat tot de cares a l’any que ve. El que són petites celebracions familiars, garantim la màxima seguretat, distancia entre taules, etc.

En l’horitzó, plana la incertesa de com es podran celebrar els àpats de Nadal o la nit de cap d’any. Els restauradors agrairien la planificació de possibles escenaris per part de l’administració que permeti informar degudament a la ciutadania perquè puguin exercir també la seva responsabilitat quan sol·liciten un servei d’àpat.

Gerard Xifra, president de l’Assocciació d’Hostalatge de la Garrotxa: Quines són les previsions? On anirem a parar? Al final marcar una mica les pautes. No esperar, tenir una previsió una mica més global en aquest sentit. Als bars i les terrasses, on hi ha hagut algun moment d’aglomeracions, hem de fer entendre al client que té part de responsabilitat en això.

Montse Reixach, restaurant La Deu d’Olot: Hem de mirar de fer les coses ben fetes perquè no ens posin més restriccions.

x