Salut ha començat a desplegar equips mòbils per a fer proves PCR als centres educatius en cas que es detecti un positiu de COVID-19

Salut ha començat a desplegar els equips mòbils que s’encarreguen de fer les extraccions de mostres per fer les PCR als centres educatius de les comarques gironines on es detecti un cas positiu de COVID-19. 

Són nou equips repartits estratègicament arreu de la regió sanitària de Girona i formats per 33 professionals. A la Garrotxa ja se n’ha habilitat un que estarà a les ordres del CAP Garrotxa i que també donarà servei a la comarca veïna del Ripollès. L’objectiu d’aquests equips específics és agilitzar la presa de mostres i descongestionar l’atenció primària, que fins ara s’encarregava d’aquesta tasca. De fet la setmana passada, quan es va detectar el primer cas de coronavirus a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot i un següent a l’Institut Bosc de la Coma, un equip mòbil ja va desplaçar-se als centres per a realitzar les proves PCR, sense que cap dels alumnes hagués de desplaçar-se al CAP.

 

x