Una cinquantena de persones es concentren davant l’escorxador Olot Meats contra l’ampliació de la indústria càrnia

El col·lectiu Girona Antiespecista van organitzar diumenge al matí una concentració davant l’escorxador d’Olot, per mostrar oposició a l’ampliació de l’escorxador de la ciutat i la nova planta d’especejament, envasat i congelació de carn de porc que l’empresa Noel està construint al mateix Polígon Industrial del Pla de Baix.

L’entitat va subratllar la problemàtica d’aquesta indústria perquè, segons asseguren, oculta com elabora els seus productes. El segon, perquè aquest model de producció és insostenible amb la situació d’emergència climàtica actual.També asseguren que la indústria càrnia vulnera drets laborals dels treballadors i que aquest yipus d’activitat empresarial afecta negativament la salut de les persones.

Adrià Rodríguez, membre de Girona Antiespecista: Ens agradaria que la gent estigués més conscienciada sobre aquest tema i ens agradaria ensenyar que no tota la població està a favor d’aquestes empreses i d’aquestes pràctiques. L’ideal seria que tots els humans fossin vegans, que excluíssim de la nostra dieta els productes d’origen animal, ja que aquests comporten el patiment dels animals.

Una cinquantena de persones es van concentrar per protestar en contra de l’ampliació de la indústria càrnia i per defensar una transició d’aquesta indústria cap a un model sostenible i respectuós amb els animals i les persones.