Xuclà prepara el trasllat a les Preses després de la compra de l’actual nau per ampliar l’illa càrnia al Pla de Baix d’Olot

L’ampliació de l’illa càrnia al Pla de Baix d’Olot ha comportat l’adquisició dels terrenys i la nau on l’empresa Xuclà Innova s’ubica actualment. L’empresa, dedicada a la construcció d’instal·lacions logístiques, de desinfecció i rentat per a la indústria agroalimentària, complirà seixanta anys d’història l’any vinent. La compra dels terrenys l’ha esperonat a cercar una altra ubicació i ampliar la seva capacitat productiva, donada l’alta demanda d’un mercat creixent a nivell internacional.

Els terrenys que complien les seves expectatives es trobaven a les Preses, en una parcel·la de 6.000 metres quadrats que permetrà construir 3.000 metres quadrats útils amb possibilitat d’ampliar fins a 4.000.

La decisió de Xuclà ha estat acollida amb entusiasme per l’Ajuntament de les Preses. Amb la construcció de la nova planta, el polígon estarà a prop de completar la seva capacitat, amb entre 60 i 70 empreses, algunes d’importants del sector agroalimentari o de transports que en els darrers anys han doblat la seva capacitat instal·lada.

L’ampliació de la capacitat productiva de Xuclà comportarà probablement també l’ampliació de la plantilla. De moment, l’empresa ja ha contractat dos enginyers i creu que la reubicació li permetrà contractar més oficials soldadors. Es preveu que la construcció de la nova planta a les Preses estigui enllestida al setembre del 2021, coincidint amb el seixantè aniversari de l’empresa.