Les cosidores del barri de Sant Miquel d’Olot recorden el Ball Pla als aparadors d’establiments i locals

És la imatge més atípica del Ball Pla de Sant Miquel: passejar per l’Avinguda Girona i contemplar una trentena de vestits des dels aparadors de locals i establiments del barri. A la vegada, però, és una demostració de les ganes i l’estima que les cosidores tenen per aquesta festa, enguany adaptada a causa de la COVID.

 Carmen Jorge, cosidora: Evidentment havíem de sortir aquest any i no hem pogut i per tant no hem fet vestits nous. Aquesta any hem agafat vestits d¡’altres anys, que teníem guardats i els hem arreglat i posat als aparadors.

Gemma Canalias, regidora de Comerç, empresa i turisme Aj. Olot: El que s’ha fet és contactar amb comerciants i propietaris de locals buits per poder exposar els vestits als seus locals.

Actualment són una desena, les cosidores. Amb el pas dels anys veuen com aquest nombre es redueix, i és per això que fan una crida per animar a tothom qui hi vulgui a participar d’una tradició que no s’hauria de perdre.

Carme Coromina, cosidora: Ens falta relleu de gent jove. Volem introduir gent jove, però costa, perquè són moltes hores de feina.

Tothom qui ho vulgui, i en qualsevol moment del dia, pot contemplar la bellesa d’aquestes petites obres d’art tot passejant pel barri de Sant Miquel. Una manera d’evitar aglomeracions i viure un ball pla diferent. Els vestits seran als diferents aparadors fins pels volts de Sant Lluc. Durant el recorregut també s’hi poden veure fotografies que de ben segur, més d’un ni recordava.

Les cosidores són un exemple de perseverança però també de positivisme, ja que creuen que malgrat els temps que estem vivint no siguin els més ideals, creuen que d’aquesta edició se’n poden treure coses positives, malgrat que mai haurien imaginat haver de celebrar un Ball Pla d’aquesta manera.

Carme Coromina, cosidora: Ni el ball pla ni moltes altres coses, però ho hem de mirar en positiu i segur que en surt alguna cosa d’aquesta any, també, alguna cosa n’ aprendrem, segur.