Unes 800 persones podrien assistir als partits de la UE Olot a l’Estadi Municipal

La Federació Espanyola de Futbol ha donat a conèixer el protocol sanitari per tal d’iniciar les competicions, validat pel Consell Superior d’Esports i subjecte a les normes del govern central, les comunitats autònomes i els ens locals.

Les principals mesures que s’extreuen del text, són l’autoresponsabilitat de jugadors, entrenadors, àrbitres i tot el personal, fet que obligarà a cada club elegir un delegat de compliment del protocol i un responsable d’higiene, que facin complir les mesures i comunicar a la conselleria de sanitat, ajuntaments i la pròpia federació d’un cas positiu. El protocol permet també l’entrada de públic, acord, en el cas de la Unió Esportiva Olot amb les mesures establertes per la Generalitat.

Davant aquestes mesures, la Unió Esportiva Olot està treballant en un protocol propi. Pel que fa a l’entrada de públic, el club haurà de zonificar l’espai per tal d’assegurar les distàncies, especialment a llotja i tribuna.

 Joan Agustí, president UE Olot: Estem contant un màxim de 800 persones i estem mirant la manera que n’hi càpiguen més. La distància mínima amb l’antiga arquitectura de l’estadi Municipal confeccionarà un nombre de persones, que aniran de 800 a 1.00. I mirarem que siguin les màximes possibles. Ens quedem amb la voluntat que tots els socis que vulguin venir al camp puguin venir i que tot el públic que vulgui venir pugui assistir-hi també, ara bé, tenim una limitació de nombre de persones i una limitació de procediment.

El club està treballant en la confecció d’un carnet digital, que permeti els socis registrar-se abans d’anar a cada partit i evitar així aglomeracions a l’entrada a l’estadi. També s’adequarà un servei d’atenció al soci. Lligades a aquestes mesures, el club habilitarà, almenys, dues entrades per accedir al camp.

Pel que fa a les proves PCR, segons el president de la Unió Esportiva Olot, assegurarà les proves necessàries que facin falta i es preparen, de pas, per un possibilitat que en els propers la realització de proves esdevingui una obligació.

 Joan Agustí, president UE Olot: Nosaltres si ens diuen que hem de fer una prova abans de cada partit evidentment que la farem, perquè el primer és la salut dels jugadors, de les persones que practiquen l’esport i les persones que venen a veure’ns. Ara bé, això té un cost.

Pel que fa a les instal·lacions del Morrot, segons el club podran accedir 50 persones per camp, tractant d’assegurar que hi puguin assistir tant locals com visitants.

El protocol de la Federació Espanyola de Futbol, també contempla l’entrada de mitjans de comunicació als estadis, situant-se a la zona de graderies i apel·lant a les videoconferències o entrevistes individualitzades amb jugadors i entrenadors fora el terreny de joc.

x