Els grups confinats pel coronavirus als centres educatius representen el 2,4% del total de grups d’infantil a postobligatori

Actualment a la Garrotxa hi ha 10 grups confinats, des d’infantil fins a l’educació postobligatòria, en 7 centres educatius, pel contacte amb un positiu de coronavirus confirmat. Això representa  un 2,44% dels 410 grups que hi ha a la comarca. Si ho analitzem per persones, són 171 d’un total de 9.599, entre alumnes i els prop de 700 professors dels centres públics. Els confinaments preventius, doncs, no arriben al 2%.

A hores d’ara no hi ha notificació sobre confinaments a les llars d’infants, i cap dels centres educatius garrotxins no ha hagut de ser confinat en la seva totalitat. A Catalunya, només ho han hagut de fer dos centres, al Bercelonès i al Segrià. A la Garrotxa, centres educatius, administracions i serveis d’emergència es coordinen conjuntament amb el departament de Salut per actuar ràpidament davant qualsevol sospita de positius per COVID-19en un centre educatiu.

La regidoria d’educació de l’Ajuntament d’Olot valora positivament la coordinació entre organismes i la rapidesa d’actuació per evitar els focus de contagis als centres garrotxins. El resultat, són confinaments i positius detectats molt repartits, en 10 dels 55 centres educatius que hi ha a la Garrotxa.

A l’Escola Finestres de Mieres no hi ha hagut cap cas de coronavirus detectat i, per tant, cap confinament. Malgrat això, ahir, els pares i mares de l’escola de Mieres no van portar els seus fills a fer classe de primària com a protesta. El motiu: han passat els primers 15 dies d’obligació de portar mascaretes entre l’alumnat i el Departament no ha actualitzat la directriu com va anunciar a l’inici de curs. Ahir, mares i pares exhibien pancartes en una acció de protesta on s’hi podia llegir “Les Famílies volem co-decidir”.

x