La 65a edició de la Fira del Dibuix serà virtual, del 16 al 18 d’octubre

65 anys després del seu naixement, la fira del dibuix més antiga de Catalunya fa un pas més per donar suport al sector artístic en moments difícils. Els pintors no sortiran al carrer per Sant Lluc, però el Patronat de la Fira del Dibuix i l’ajuntament d’Olot han decidit traslladar aquest esdeveniment històric a Internet. Durant dos dies, del 16 al 18 d’octubre a www.olotdibuixa.cat es podran comprar obres originals d’artistes de la Garrotxa i de fora.

Estanis Vayreda, Regidor de Promoció de la Ciutat d’Olot: La voluntat és, més enllà de si vendran o no, que es donin a conèixer, que galeries d’arreu del país es connectin i descobreixin artistes nous, i crec que és una bona oportunitat pels artistes.

A diferència de les edicions presencials, enguany no hi ha límit d’artistes participants. Els qui vulguin sumar-s’hi poden presentar fins a 10 obres, que s’han d’entregar presencialment abans del divendres 9 d’octubre, d’acord amb les bases que s’han publicat al portal de la iniciativa.

Marian Vayreda, President del Patronat de la Fira del Dibuix: Ells ho entregarien a Can Nyera, també es pot enviar per correu postal. A partir d’allà el Patronat i l’ajuntament introduïrem les dades, farem les fotografies i gestionarem tota la plataforma, els cobraments, i un cop hagi passat el dia 18, també gestionarem els enviaments.

Aquesta prova pilot per mantenir la Fira del Dibuix d’Olot és l’única proposta que es mantindrà el tercer cap de setmana d’octubre. Fa uns dies l’ajuntament ja va anunciar la suspensió de la fira ramadera i totes les activitats vinculades a la festivitat de Sant Lluc, per les restriccions imposades per la pandèmia.

x