Les entitats sobiranistes garrotxines commemoren el referèndum de l’1-O

Amb motiu de la commemoració del tercer aniversari de l’1 d’octubre del 2017, les entitats sobiranistes garrotxines han organitzat, el que anomenen, una acció estàtica. A la plaça de l’1 d’octubre, l’antiga plaça del teatre, s’hi ha instal·lat un centenar de cadires buides que representaran les gairebé 3.000 persones represaliades per l’organització i execució del referèndum, acompanyades de dos columnes de textos explicatius.

Magda Ripoll, presidenta ANC Garrotxa: Aquest any, degut a la pandèmia, el que hem volgut és fer un espai de memòria pel que va passar ara fa tres anys i les conseqüències que ens han portat fins al dia d’avui.

A les cadires s’hi poden veure noms com Oriol Jonqueras, Carles Puigdemont o Toni Comín, però també noms anònims com Jaume, Josep, Marta, Maria, Tura… i  un simbòlic ‘Tu” i ‘Jo’.

Però, segons les entitats sobiranistes, després de tres anys, en quin punt ens trobem?

Nuri Batallé, presidenta Òmnium Garrotxa: Estem patint una repressió brutal per part de l’estat espanyol sense cap proposta positiva ni cap intent per solucionar el conflicte polític, al contrari, fa dos dies la inhabilitació del president Quim Torra. Per tant, la repressió continua. Avui sóc jo, demà tu i al final aquí hi ha un gruix de gent pendent de judici. Però també el missatge de ‘seguirem’, que darrere de cada nom hi ha una història i seguirem fins a proclamar la república catalana.

Des de ADL Garrotxa i CDR Olot, també han organitzat un acte a la mateixa plaça, serà a les 7 de la tarda amb l’actuació de la cantant de rap besaluenca Balas.

x