Les famílies de l’escola de Mieres seguiran mobilitzades fins que es revisi l’obligació de la mascareta a primària al poble

Havien passat els primers 15 dies del curs, termini que la Generalitat va establir per revisar si l’obligació de dur mascareta en els grups de primària finalitzava o es perllongava. Els pares i mares d l’Escola Finestres de Mieres es van plantar aquest dimarts. Les famílies de 27 de la trentena d’alumnes del centre no van dur els fills a l’escola en senyal de protesta. Consideren que l’obligació és exagerada per a un grup estable d’un poble de poc més de 300 habitants on no s’ha conegut cap positiu per coronavirus des de l’inici de la pandèma. 


Aquest dimecres, la Generalitat s’ha pronunciat. Des del Departament de Salut es considera que el context epidemiològic no aconsella la retirada de la mascareta a primària. Les famílies de l’escola de Mieres demanen que es tingui en compte la realitat de cada municipi.

Aquest dimecres, els nens i nenes de primària de l’escola de Mieres ja van tornar a classe. El col·lectiu assegura que cada nova acció serà consensuada amb la totalitat dels seus membres.

A través de les xarxes, estan establint contacte amb altres mares i pares de centres catalans que comparteixen la mateixa inquietud.