Territori sotmet a informació pública els estudis de la variant nord d’Olot

Les quatre alternatives del tram nord de la variant d’Olot són des d’aquest dijous al matí a exposició pública i són consultables a la pàgina web del Departament de Territori i Sostenibilitat, així com a l’Ajuntament. A partir d’aquí, s’obre un període de 30 dies hàbils durant els quals, aquells qui ho vulguin podran presentar al·legacions.

Els estudis inclouen un tram oest comú i un tram est amb quatre alternatives, amb una inversió de 115 i 74 milions d’euros respectivament.

L’Ajuntament d’Olot té algunes al·legacions a fer pel que fa a solucions puntuals. Espera un termini d’exposició pública plàcid, donat que l’alternativa de la via semisoterrada per davant l’Hostal del Sol, que evitarà mantenir l’actual viaducte, reuneix el més gran consens social.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Per unanimitat, pràcticament tothom aposta per una alternativa determinada que és el que pensem que s’acabarà aprovant definitivament. Resol tots aquells problemes que la ciutat tenia, pel que fa a traçat i accessos. Hi ha hagut un consens molt gran tant en el sí de la comissió de la variant com entre la majoria de grups polítics amb representació a l’Ajuntament d’Olot.

El termini d’exposició pública s’allargarà un mes més perquè les administracions públiques també puguin fer-ho. El procés, doncs, acabarà entorn de la primera setmana de desembre, quan el departament haurà de revisar i resoldre les al·legacions i encarregar el projecte constructiu.