Els Premis Salvador Reixach de Santa Pau baten el rècord de participació amb 42 treballs entregats

Els Premis Salvador Reixach en memoria del profesor i historiador santapauenc han complert 20 anys. Finalment, el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca va poder organitzar un dels seus actes més importants, en una edició que ha batut el rècord de participació i ha introduït dos premis transversals, el de Millor treball de Temàtica Educativa i Millor Treball Comarcal, que van guanyar, respectivament, Sara Del Saz i Núria Peracaula.

Els guanyadors de treballs de Batxillerat van ser Mònica Oliveras, Maria Bouabdellah, Vall Octavio, Marina Faja i Marta Costa. De Cicles Formatius van ser Hoanna Giró, Soukaina Bekour, Sunraj Singh, Thandi Virk i Joan Ferrés.

Enguany es va comptar amb la participació de 42 alumnes de secundària i de final de cicles formatius d’instituts de la Garrotxa, la resta de comarques gironines i Osona. Es tracta del rècord de participació que mai havien registrat aquests premis.

Miquel Àngel Fumanal, president del PEHOC: Una de les raons ha estat segur que hem permès presentar els treballs de manera digital, sense que s’hagués de fer una entrega presencial ni impresa ni material. Això és una cosa que volem mantenir de cara els anys vinents.

El pavelló poliesportiu de Santa Pau, que va acollir l’acte, va permetre mantenir totes les distàncies de seguretat i garantir les mesures sanitàries corresponents. L’esdeveniment va comptar amb la presència del president del Consell Comarcal, Santi Reixach, i l’alcalde de Santa Pau, Pep Companys.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: Jo penso que és molt positiu que cada any vagi en augment. És un senyal que els premis han agafat un ressò important, no tan sols a la comarca, sinó a fora. Això és de valorar i agrair, de la bona feina feta que s’ha fet des del PEHOC i també des dels centres educatius.

Els premis, que homenatja la figura de l’historiador i veí de Santa Pau, Salvador Reixach, volen ser un incentiu a la recerca per a molts joves que, per primera vegada, duen a terme un estudi d’aquestes característiques.