Sant Joan les Fonts celebra el record a la Fira de la Bruixeria amb tres activitats

Aquest cap de setmana, Sant Joan les Fonts també va celebrar el que han anomenat record a la Fira de la Bruixeria, just tres actes per donar continuïtat a un esdeveniment que aquest any no ha pogut ser internacional.

El que se solia definir com a una fira internacional va quedar traduït a una cita de quilòmetre zero.

Anna Serra, alcaldessa accidental de Sant Joan les Fonts: Vam estar preparant la fira durant molts mesos, però seguint les indicacions sanitàries, vam veure que era impossible muntar un mercat de la manera que el coneixíem, celebrar-la de la manera que l’havíem celebrat fins a l’any passat. Vam decidir quedar-nos amb l’essència de la fira.

La fira va començar amb un acte de Les Àvies Remeieres de l’Associació Pedra Tosca i va prosseguir amb el lliurament de premis dels contes fantàstics, organitzat per l’Escola de Belles Arts.

La guanyadora va ser Diana Alenay, el segon premi se’l va endur LÑaura Moré i el tercer, Montserrat Gil. Els premis van seleccionar dos contes més, escrits per Neus Verdaguer i Lluís Pradas.

L’esdeveniment va concloure amb l’activitat estrella del matí, un gran ritual de sanació anomenat ‘La porta de la lluna i la porta del sol’, a càrrec de la Dama Blanca i l’Imma del Destí.

Anna Serra, alcaldessa accidental de Sant Joan les Fonts: Com diu el nom, és la fira internacional de bruixeria. Sabíem que aquest any d’internacional poc en tindria. L’any passat recordem que era Japó el país convidat. Aquest any, des d’un bon principi sabíem que seria una fira de quilòmetre zero.

De ben segur que el centenar de persones que van fer fila per veure l’espectacle final van valorar positivament que el consistori hagi sigut capaç d’adaptar una fira com aquesta a la pandèmia.

x