El Festival Sismògraf omple el centre d’Olot amb un nou Sismoday amb set espectàcles escènics

Després del Sismoday al Parc el diumenge 20 de setembre, aquest cap de setmana ha aterrat a la capital garrotxina el Sismoday sites, amb 7 espectacles del Sismògraf 2020 repartits pel centre d’Olot.

Tena Busquets, programadora arts escèniques Olot Cultura: Amb aquest Sismoday, hem recuperat totes les peces que estaven més pensades per llocs concrets. Amb molt d’èxit, gairebé totes les entrades exhaurides.

Dissabte, la plaça de braus va acollir ‘Las horas del sacrificio’, de Juan Carlos Lérida, un espectacle de 12 minuts, per a només 12 espectadors, que va anar-se repetint durant tres hores seguides. A la mateixa hora, Ívida Cynara presentava Ívides al Claustre del Carme, una instal·lació coreogràfica que connecta amb la natura, la màgia i l’essencialitat.

Ester Roca, CIA Ívida Cynara: Neix de la idea de generar una peça d’art en moviment, una obra d’art en moviment.

El Teatre Principal però va acollir el plat fort del Sismoday, Pasionaria, de La Veronal, una reflexió sobre la desafecció i sobre la idea de progrés que s’està imposant.

Tena Busquets, programadora arts escèniques Olot Cultura: Tot i ser la companyia catalana més potent que tenim en dansa treballa més a fora que a Catalunya, així que tenir-los aquí és tot un privilegi i un goig i crec que el públic va gaudir molt d’aquesta peça, es va notar als aplaudiments.

El Sismoday va acabar al Firal, amb l’espectacle Immortels – Le nid, de la companyia francesa Adhock, un muntatge sobre joves que han abandonat el niu amb ganes de volar ben amunt fins ben lluny.