El recurs de cassació de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca sobre la sentència de la planta de triatge, més a prop d’arribar al Suprem

La justícia espanyola podria acabar dirimint el conflicte sobre la ubicació de la futura planta de triatge de la Garrotxa. El recurs de cassació que va presentar l’ajuntament de Sant Jaume de Llierca ha superat una primera part dels tràmits per arribar al Suprem. Si és així, l’alt tribunal s’acabarà pronunciant sobre l’anul·lació la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya coneguda al febrer, que va avalar la construcció de l’equipament als terrenys de Can Coma de Baix del municipi.

Jordi Cargol, Alcalde de Sant Jaume de Llierca: En aquest moment ens diuen els advocats que el primer tràmit del recurs l’hem passat, i ens diuen que hi ha motius suficients per poder anar al Suprem, i estem acabant de presentar la documentació per enviar-ho i que el Suprem ho analitzi i ens faci l’últim pas per poder acceptar a tràmit el recurs de cassació.

El Consell Comarcal de la Garrotxa haurà d’elaborar un nou Pla Especial per adaptar-se als requeriments de la sentència del TSJ, però el batlle de Sant Jaume, Jordi Cargol, no vol un altre pla a Can Coma de Baix i manté l’esperança que el Suprem els doni la raó.

Jordi Cargol, Alcalde de Sant Jaume de Llierca: Els nostres advocats ens estan dient que tenim molts arguments perquè el Suprem denegui la totalitat d’aquest pla especial.

El propi ajuntament va iniciar negociacions l’any passat per proposar una ubicació alternativa al sector nord del polígon de Poliger, una opció que ara per ara no és plausible.

Jordi Cargol, Alcalde de Sant Jaume de Llierca: N’hem estat parlant amb els empresaris, els municipis veïns, i és una ubicació complicada, en aquests moments estem en negociació amb tot plegat.

Davant d’aquesta situació, el batlle no tanca la porta a que la planta hagi de construir-se finalment en un altre municipi.

Jordi Cargol, Alcalde de Sant Jaume de Llierca: No estem parlant de la planta de Sant Jaume de Llierca, és de la comarca, i els 21 municipis hem de donar la solució d’on posem aquest equipament.

 

El procés de construcció de la planta de tractament de residus de la Garrotxa va començar fa més d’una dècada amb la previsió que estigués construïda a finals del 2020. Amb la reactivació de la via judicial, tot fa pensar que caldrà renegociar els terminis amb la Generalitat.