Els equips mòbils de proves PCR milloren l’organització i la rapidesa d’actuació en centres educatius i residències

Detecten un positiu de COVID-19 en un centre educatiu o una residència i el nou equip mòbil de proves PCR de la Garrotxa i el Ripollès es posa en marxa. El seu horari coincideix pràcticament amb l’escolar, de 2/4 de 10 del matí a les 5 de la tarda. Aquest dilluns al matí, van desplaçar-se fins a l’institut Abat Oliva de Ripoll i Ribes de Freser per realitzar proves PCR als contactes de positius. A la tarda, van tornar a ser requerits pel centre Cor de Maria d’Olot per fer la prova a 54 alumnes dels dos grups estables de 3er d’ESO després de detectar-se un positiu. Porten tot el requerit per fer la prova de manera ràpida i segura.

 Xènia Egea, auxiliar infermeria equip mòbil PCR: Sempre anem ben protegits, la mascareta FPP2, la quirúrgica i cada cop que canviem de centre ens canviem també la mascareta.

Abdoul Wahab Ba Doucoure, infermer equip mòbil PCR: Tot el briefing ho fem entre tots, des de primera hora. A nivell logístic busquem que no ens falti cap, que no hi hagi cap equivocació…tot això ens ajuda a agilitzar la feina.

Els equips mòbils de les comarques de Girona estan coordinats des de Salut. El servei del Ripollès d’aquest dilluns al matí ha impossibilitat a l’equip de la Garrotxa atendre les proves que també es necessitaven a l’Institut la Garrotxa. L’equip mòbil d’una altra comarca l’ha substituït. Els centres s’organitzen per facilitar les tasques.

Jordi Antiga, directot INS La Garrotxa: Tenim als alumnes qeu estan aïllats a la seva aula de tutoria. En el nostre cas el que fem és utilitzar el departament de professorat que estigui més a prop de l’aula. Durant aquella estona que es fan les PCR no es pot utilitzar.

Irene Duran, auxiliar infermeria unitat mòbil PCR: Normalment triga entre 24 i 48 hores. Si es pot descarregar l’aplicatiu La meva Salut es pot veure els resultats amb unes hores d’antelació.

L’equip mòbil de tres persones exclusivament dedicat a aquest servei funciona des de l’1 d’octubre. Permet alleugerir la feina dels professionals dels Centres d’Atenció Primària.

Josep Lluís Nicolau, director ABS Olot i Besalú: Havíem de desmuntar una o dues consultes del CAP per poder enviar personal a aquells llocs a fer-ho. Al disposar d’aquest equip mòbil ja no cal aturar activitat aquí al centre i es poden desplaçar ells i per tant és una millora molt important a nivell organitzatiu.