Consideren un èxit rotund la primera jornada de la Càtedra de Renovació Pedagògica UdG-Can Trona

Divendres i dissabte passat, Can Trona va acollir les primeres Jornades de la Càtedra de Renovació Pedagògica UdG-Can Trona.


Malgrat la complexitat del moment, hi van assistir una seixantena de persones, i aproximadament 120 més per streaming, totes elles disposades a compartir reflexions i experiències al voltant del canvi educatiu que s’està duent a terme a Catalunya en els últims anys.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Que aquest aspecte es pugui explicar amb exemples clars dona molta força i anima. Entre les educadores i els educadors, veiem que hi ha coses que podem fer més enllà de les que ja fem.

Durant la jornada doncs, es reivindicava així la necessitat  de pensar plegats el model educatiu que cada centre necessita, el sentit de la pràctica docent i cap a on encaminar el canvi.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: La transformació educativa sempre és bo fer-la, sempre és bo plantejar-se-la, sempre és bo intercanviar experiències i que per tant, pels que ensenyen, els mestres i les mestres són molt importants socialment.

Jordi Feu, director Càtedra Pedagògica: Hi ha una empenta important en l’àmbit de la renovació pedagògica tan en escoles com en institut. Hi ha un bullici important de gent que té ganes, que vol fer-ho i que vol transformar-ho. Tota la gent que va venir ha estat gent molt diferent, gent d’instituts renovadors, gent que no estan en instituts o escoles renovadores però les aules estan fent canvis importants, la gent estava molt contenta i satisfeta i això no és fàcil en unes jornades d’educació.

Veient-ne els resultats d’aquestes primeres jornades, l’ajuntament de la Vall d’en Bas i la Universitat de Girona, ja focalitzen les energies en la reprogramació dels seminaris d’hivern a Girona i en unes properes jornades l’any vinent.