LC Paper porta al Síndic de Greuges els entrebancs administratius per al parc fotovoltaic

Indefensos. Així descriuen des d’LC Ppaer la situació en la que es troben després de trobar-se amb entrebancs administratius que tenen bloquejat el projecte. Tot i els reiterats intents de posar-se en contacte amb la Ponència d’Energies Renovables, que és qui li va tombar, l’empresa garrotxina no ha obtingut resposta per què fa a la falta de regulació dels terminis.


El Decret Llei que regulava els permisos atorgava un període de tres mesos a LC Paper per respondre a la presentació del projecte del parc fotovoltaic d’autoconsum.

El projecte inicial es va trobar amb entrebancs administratius, però el període de temps estipulat des d’un inici no s’aturava, i a l’hora de presentar el recurs, l’empresa es va quedar sense resposta per part de l’administració.

Joan Vila, CEO LC Paper: Quan tu presentes un projecte inicial tens tres mesos per resoldre’ls segons el decret llei, però quan tu presentes un recurs el decret llei no ho ha contemplat, per tant el temps és infinit. Amb el qual, pot esdevenir pervers, perquè si no t’hi entens te’ls tomben tots. És una indefensió total i per això hem anat al Síndic de Greuges, perquè és una incongruència de la llei. Si no es fa aquí, no es pot fer.

Un cop presentada la queixa formal al Síndic de Greuges, Joan Vila es mostra convençut que la situació es desbloquejarà, tot i que lamenta haver hagut d’arribar a aquest punt.

Joan Vila, CEO LC Paper: Ja només pel fet de presentar-ho, ens desbloquejarà el projecte, és l’impressió que tenim. Són aquestes males maneres de fer de l’administració quan els hi costa prendre decisions.

El motiu pel qual es van aturar els permisos va ser, segon expliquen des de l’empresa, l’absència d’una alternativa a l’espai destinat a la construcció de la planta, però des d’LC Ppaer asseguren que la aquest requisit de la normativa no té cap sentit ja que no hi ha una alternativa.

Ja fa cinc anys que es va presentar la tramitació del projecte, que ha estat tombat dues vegades amb dues normatives diferents, tot i que amb aquesta denúncia que han fet arribar al defensor, són optimistes, i esperen obtenir una resposta ben aviat, en les properes setmanes.