L’Olot.doc inicia una nova etapa amb tres dies de projeccions encarades a les escoles de la comarca

La sala més gran dels Cines Olot s’ha omplert aquest dimarts al matí d’estudiants de secundària de diferents centres de la Garrotxa. En els propers dies n’hi passaran més de 300 en el marc de l’Olot.doc Escoles. Cinc anys després de la seva desena edició, la mostra de cinema documental de la capital garrotxina reneix enmig de les dificultats de la pandèmia.

Joaquim Castells, impulsor Olot.doc escoles:Aquest any pel tema del coronavirus no podíem fer una setmana sencera per tot el públic i les escoles. Finalment vam decidir fer-ho per escoles i l’any que ve esperem fer-ho complet.

La primera de les tres projeccions del certàmen ha estat el documental “Mi gran pequeña Granja” àmpliament premiat i reconegut per la crítica, i la xerrada del veterinari garrotxí Joan Bassets.

Joaquim Castells, impulsor Olot.doc escoles: Explica la història de dos somiadors que se’n van de Los Ángeles i munten una granja i tarden vuit anys a aconseguir que tot funcioni de meravella.

Els centres educatius han respost positivament a la iniciativa, que té previst omplir pràcticament totes les sessions, amb un aforament màxim de 130 alumnes. Aquest dimecres serà el torn del documental ‘Sea of shadows’, produït per Red Bull i Leonardo DiCaprio, sobre el moviment activista per salvar la balena més petita del món. Dijous la mostra acabarà amb ‘For Sama’, ambientada a la guerra de Síria i la ponència del fotògraf de guerra Ricardo García Vilanova.