Dos nous itineraris d’innovació, disponibles per a la indústria garrotxina

Renovar i optimitzar els sistemes de gestió i obtenir eines per guanyar eficiència és un objectiu primordial per a empreses industrials de la Garrotxa, i a partir del 9 d’octubre comptaran amb el suport d’un programa gratuït i innovador que té aquesta finalitat.

Gemma Canalias, regidora d’empresa, comerç i turisme Ajuntament d’Olot: Ha sorgit la necessitat per part del sector industrial de millorar el seu sistema de gestió amb l’objectiu de ser més competitius.

Es tracta d’una formació adaptada i d’un assessorament personalitzat. El Campus Garrotxa, la FES i l’agència DinàmiG impulsen de manera conjunta aquest programa, que comptarà, de moment, amb dos itineraris, el primer dedicat al Lean Manufacturing i el segon tractarà el lideratge i la gestió d’equips. Cadascun dels itineraris es dividirà en tres etapes tractades individualment per les tres entitats que lideren el projecte. D’aquesta manera es vol mostrar a les empreses industrials de la comarca les avantatges i els beneficis que poden generar optimitzant accions com per exemple els inventaris.

Giovanni Inturrisi, Campus Garrotxa: Jo ho dic per experiència, porto una multinacional, porto deu anys dins d’aquest món. La gestió d’inventaris, que per exemple no li fem gaire cas, aplicant aquestes metodologies en dos anys hem aconseguir reduir 10 milions de dòlars del nostre inventari. 10 milions de dòlars que es poden invertir en altres coses.

El projecte compta amb el finançament de la Diputació i és pioner en el marc del desenvolupament econòmic local. S’hi podran inscriure totes les empreses que ho desitgin.