El projecte SomVallBas analitzarà els efectes de la COVID-19 al municipi

SomVallBas, el projecte de sostenibilitat cultural que pretén descobrir el patrimoni immaterial de la Vall d’en Bas, anava aquesta passada primavera per la seva tercera part de projecte. La pandèmia va aturar-ho i és ara quan, després de la crisi sanitària, ha nascut el que s’ha batejat amb el nom de SomVallBas Covid-Exprés. El projecte, vol tornar a copsar com ha canviat la realitat de la Vall amb l’arribada de la pandèmia. La iniciativa incidirà en aquest tema amb una sèrie de trobades i preguntes per a fins a sis canals diferents, així com trobades virtuals.

Xevi Collell, integrant del projecte: El COVID-Exprés ens vam adonar que l’impacte social sobretot de les relacions socials, comunitàries, per l’afectació del covid era enorme. Tot això ha posat en risc una sèrie de manifestacions, expressions culturals: aquella festa del poble, aquell sopar que fèiem al carrer…ens vam adonar, amb tot l’equip, que era important derivar una mica l’evolució del projecte, intentar seguir la conversa amb la comunitat per detectar aquelles manifestacions que s’estaven perdent i fer de pont o d’enllaç per continuar-les d’alguna manera en un futur quan tot això vagi de baixada.

Aquesta iniciativa, compta amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya i es canalitza amb la fundació Smithsonian, que també s’ha vist afectada per les conseqüències de la pandèmia i vol fer una radiografia a fons.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Hi ha tot un equip de treball que humilment però amb moltes ganes, anem treballant. Nosaltres tan petits, tenir l’enorme privilegi d’estar acompanyats de l’Smithsonian, és una cosa que ens sentim molt contents.

x