L’Hoquei Olot no veu malament l’ús del casc però ho hauria implementat primer als equips de base

La Federació Catalana de Patinatge ha aprovat en la darrera assemblea, per tretze vots a favor, dues abstencions i un vot en contra l’obligatorietat de l’ús d’un casc homologat en la modalitat d’hoquei patins de cara a la temporada 2021-2022. Es tracta d’una mesura que ha de servir per augmentar la seguretat dels propis jugadors, però que des del Club Hoquei Olot, i concretament dels jugadors dels sènior, creuen que s’hauria d’haver començat a implementar, primer, en les categories de base.

 Jordi Pagès, president Club Hoquei Olot: En contra no hi estem, el que passa és que hi ha jugadors sèniors, els més veterans que porta tota la vida jugant sense casc els hi costarà aquest canvi. Una de les propostes d’aquests jugadors era que ho poguessin escollir lliurement i que fos obligatori a partir de la base  s’anés implementant.

Segons el president de la Federació catalana de Patinatge, Ramon Basiana, un estudi diu que el 25% de lesions en l’hoquei es produeixen a la zona del cap, fet que el casc ajudaria a evitar algunes lesions. Seguretat a part, a partir de la temporada que ve s’haurà de veure si la modalitat esportiva en sí canviarà o no.

Jordi Pagès, president Club Hoquei Olot: Serà una seguretat més pels jugadors i una tranquil·litat per les famílies, però ens hi haurem d’adaptar, serà un canvi per tothom,i a partir d’aquí veurem com canvia tot, però el que està clar és que serà una mica diferent.

Es tracta d’un casc que en els propers mesos es dissenyarà, per tal que estigui a punt per la temporada vinent.