Sant Joan les Fonts engega dues línies d’ajudes per a pal·liar els efectes de la crisi de la COVID-19 al municipi

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha posat en marxa el Pla de Reactivació Econòmica del municipi. Els recursos procedeixen de les activitats i esdeveniments que la crisi sanitària va obligar a suspendre, con el Sant Joan les Flors o la Nit de les Dones d’Aigua. La iniciativa suposa una injecció econòmica per valor de 65.900 euros.

Anna Serra, alcaldessa accidental Sant Joan les Fonts: Totes aquestes decisions s’han pres per prudència però també amb la voluntat de ser proactius i oferir un cop de mà a famílies, autònoms i establiments del municipi.


El Pla de Reactivació Econòmica, per una banda, destinarà 41.700 euros a una línia d’ajudes a autònoms i establiments turístics que van haver de suspendre la seva activitat econòmica entre el 14 de març i el 9 d’abril. A aquesta ajuda s’hi podrien acollir uns 130 autònoms, una cinquantena de comerços i una dotzena d’establiments turístics.

La segona partida, de 24.200 euros, són els coneguts com a Vals+. S’entregarà un val de 20 euros a cada unitat familiar empadronada al municipi, que podrà gastar en establiments adherits a la campanya. D’aquesta ajuda s’hi podrien beneficiar unes 1.210 famílies.

Anna Serra, alcaldessa accidental Sant Joan les Fonts: Beneficien doncs a les famílies que poden tenir un petit suport per adquirir bens i serveis i de l’altre també beneficiem als mateixos comerciants participants fomentant el comerç local i la seva promoció. És una campanya que si dona bon fruit, ens hem plantejat de repetir-la en diferents temporades aquí al municipi.

La sol·licitud de les ajudes començaran el proper dijous 15 d’octubre. Tota la documentació necessària per a realitzar els tràmits es podrà trobar i descarregar a la pàgina web de l’ajuntament de Sant Joan les Fonts.