La cineasta Carla Simón guanya el Premi Nacional de Cultura 2020

La directora i guionista de cinema Carla Simón ha guanyat el Premi Nacional de cultura 2020, juntament amb altres quatre personalitats i entitats més. Així ho ha comunicat el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts. La directora i guionista de cinema Carla Simón està molt vinculada a les Planes d’Hostoles, on va passar bona part de la seva infantesa i va rodar-hi la seva òpera prima, Estiu 1993, que va recollir nombrosos premis nacionals i internacionals.

Amb agraïment i amb responsabilitat. Així encaixava Carla Simón ser una de les guanyadores del Premi Nacional de Cultura.

Carla Simón, directora i guionista: Agraeixo la confiança del fet d’haver fet aquesta pel·lícula, que va funcionar molt bé, doncs aquesta confiança amb altres projectes del que faci després. Accepto també la responsabilitat del que comporta aquest premi, i que tot el que faci estigui a l’alçada.

El reconeixement li arriba ben aviat, amb només una pel·lícula, i això li genera un gran impuls per al rodatge del seu segon llargmetratge, ‘Alcarràs’, que es va veure posposat arrel de la pandèmia quan ja tenien les dates a tocar. El nou film tracta sobre una família d’avançada edat que encara la seva darrera collita de préssecs al Segrià.

Carla Simón, directora i guionista: Ara mateix estem reprenent tot per començar-nos a preparar perquè la pandèmia no s’ha acabat. Segurament haurem de rodar amb mascareta, amb uns protocols COVID, això és difícil, molt més costós i llarg, però com a mínim estarem més preparats.

 Al programa la Finestra, també va valorar un curtmetratge que va protagonitzar anomenat Correspondència, on s’intercanvia cartes fímiques amb una altra directora de cinema, la xilena Domingas Sotomayor.

 

 

Ara treballa en la projecció de la seva darrera pel·lícula amb l’esperança que sigui estrenada en breu. Juntament amb Simón, han estat premiats també la cantant Maria del Mar Bonet, la companyia de teatre Tricicle o el projecte musical Xamfrà. La Capella del MACBA acollirà l’acte de lliurament el diumenge 29 de novembre.