Pujar i baixar la Mare de Déu del Mont en menys d’una hora, el repte de l’atleta Quim Costa

Arran del confinament i seguint l’app Opentrailraces que l’organització de la cursa MDM de Beuda va acollir-se, amb la previsió que enguany no es podria celebrar l’edició de la prova, un atleta del Terra de Volcans, Quim Costa, es va proposar fer el test i pujar la Mare de déu del Mont, amb la sorpresa que es va quedar a molt poc dels 38 i escaig minuts de rècord que té l’ascensió.

Quim Costa, atleta del Terra de Volcans: Al veure que em quedava molt a prop, de batre el rècord em pujada. Vam pensar: i si fem el rècord de pujada i de baixada? Mai s’havia intentat pujar i baixar una muntanya de 1.100 metres en una hora. És un repte que hi ha un 30% de possibilitats de conseguir-ho, és molt difícil.

En total són poc més de 8 quilòmetres amb un desnivell de 880 metres. Segons Quim Costa, no coneix ningú que hagi intentat baixar de l’hora en format competició, tot i que ell mateix entrenant, però també altres atletes, han aconseguit pujar i baixar el cim amb un temps d’una i deu, una hora i quart. El repte tindrà lloc aquest dissabte a partir de les 10 del matí.

 

 

x