Detingut un veí d’Olot després d’abandonar el cotxe al mig de la carretera a Porqueres i conduir begut i sense carnet

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona, juntament amb agents de la comissaria de Banyoles, van detenir un veí d’Olot de 55 anys i de nacionalitat espanyola després de conduir amb una elevada taxa d’alcohol i amb el permís suspès i haver abandonat el vehicle al mig de la carretera GI-524 a Porqueres.

Els fets van passar al voltant de tres quarts d’onze de la nit del diumenge en aquesta via que connecta el Pla de l’Estany amb la Garrotxa passant per Sant Miquel de Campmajor, Mieres i Santa Pau. Els Mossos van ser alertats que al punt quilomètric  27,2 d’aquesta via, situat dins del terme municipal de Porqueres, hi havia un cotxe aturat al mig de la carretera amb el motor engegat, la porta oberta i sense cap persona a l’interior. Quan els mossos van arribar la lloc, van trobar el vehicle i van senyalitzar la zona per evitar que es produís algun accident. Tot seguit, van iniciar una recerca per tal de localitzar el conductor i, en pocs minuts, el van trobar estirat enmig d’unes bardisses en una pendent del costat de la carretera.

Després de comprovar que no tenia ferides de gravetat, els agents van notar una forta olor a alcohol mentre l’home donava diverses versions contradictòries de la seva presència al lloc. En identificar-lo, van veure que el conductor tenia el permís retirat judicialment. En sotmetre’s a la prova d’alcoholèmia va donar un resultat positiu d’1,48 mg/l en aire expirat, gairebé sis vegades per sobre del màxim permès. Per aquest motiu, se’l va detenir com a presumpte autor de dos delictes contra la seguretat viària.

El detingut, que no tenia antecedents, va passar aquest dilluns a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona.