11 municipis garrotxins participen en la campanya ‘Retalla les violències, enganxa les cures’

En el que portem de 2020, 114 dones s’han adreçat al Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, el SIAD, i 20 persones ho han fet al Servei d’Atenció Integral (SAI), perquè han patit situacions de discriminació LGTBIfòbica. Amb l’objectiu de continuar el treball de prevenció i sensibilització que es fa des del Consorci, s’ha creat la campanya ‘Retalla les violències, enganxa les cures’, amb la participació d’11 municipis garrotxins i l’aportació econòmica del Pacto de Estado del Ministeri d’Igualtat.

Fina Surina, Delegada Territorial Institut Català de les Dones: Estem absolutament convençudes, les persones que hi ha darrera el projecte, que si avui aprenem a identificar les violències, els estereotips, les actituds, els comportaments que afavoreixen desigualtats, demà tindrem els nostres pobles més lliures, més igualitaris i més justos.

Imma Muñoz, Regidora Igualtat de Gènere Aj. Olot: Els 11 municipis són Argelaguer, Beuda, Maià de Montcal, Les Preses, Olot, Sales de Llierca, Sant Feliu de Pallerols, Sant Ferriol, Sant Jaume de Llierca, Sant Joan les Fonts i La Vall de Bianya. La resta no s’hi han adherit perquè ja havien gastat els diners en altres accions relacionades amb aquest tema, però han mostrat el seu interès per fer-ho en properes edicions.

La  campanya preveu activitats i accions adreçades a tot el conjunt de la societat, però cada municipi la podrà adaptar a la seva realitat.

Imma Muñoz, Regidora Igualtat de Gènere Aj. Olot: Són accions que van des d’entrevistes a peu de carrer, elaboració de Fanzines, quines feministes, articles per revistes, etc. La idea és que una vegada es facin, es faci una avaluació.

La iniciativa comença aquest mateix cap de setmana a Sant Feliu de Pallerols, amb un taller participatiu anomenat ‘La revolució dels gèneres i els afectes’, a les sis de la tarda a la sala polivalent. Totes les propostes del programa, que també inclou formacions a equips tècnics i polítics, es poden consultar al blog garrotxasenseviolences.wordpress.com.