Es reprèn el servei de bus Ruta dels Volcans, amb més difusió i publicitat, per intentar reduir la massificació de vehicles al Parc Natural

Aquest cap de setmana tornarà a funcionar el bus Ruta dels Volcans, que fa el recorregut Olot – Santa Pau, amb parada als principals volcans del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. L’utilització del servei ha estat residual des que es va habilitar ara fa uns anys, i enguany els consistoris d’Olot i Santa Pau s’han proposat fer-ne més difusió perquè el turisme esculli aquesta opció i evitar la massificació de vehicles a la zona.

La calma i el poc transit d’aquesta urbanització un dia de cada dia, com avui, contrasta amb la massificació de vehicles que s’hi concentra durant tot el cap de setmana. Un problema, el de l’estacionament, que cueja des de fa molts anys i pel qual s’hi van aplicant mesures com la línia de bus Ruta dels Volcans, que fins ara no ha funcionat.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: No ens l’hem cregut prou. ha funcionat durant 5 o 6 anys i era un bus molt residual i l’ha utilitzat poquíssima gent. No n’hem fet prou campanya.

Es tracta d’un servei de transport públic que pretén ser una alternativa per al turisme i que fa parada a tots els volcans de la zona. Enguany, els Ajuntaments d’Olot i Santa Pau volen posar fil a l’agulla perquè donar a conèixer el servei i fer-ne la difusió que no se li havia fet fins ara.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: Que la gent conegui que hi ha aquest servei disponible i que sàpiga que és una bona opció de moure’s pel Parc Natural.

Cartells, plafons informatius i difusió a les xarxes socials per tal que la gent conegui aquest servei un cop arribi a la Garrotxa i l’utilitzi com a via per moure’s pel parc natural. Es tracta d’una campanya perquè aquest servei funcioni i i acabi sent una mesura pal·liativa per a la massificació de vehicles a la zona durant els caps de setmana i festius.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: No és la solució. La solució passa per un projecte ambiciós, pioner a nivell de mobilitat de comarca. Serà lent però acabarà sent un projecte interessant, amb una mobilitat eficient i sostenible en tota la comarca.

Estem a les portes d’un cap de setmana llarg, i és previsible una afluència important de visitants, una bona manera de calibrar quin pot ser l’impacte de les noves mesures sobre el servei.