La crisi de la COVID-19 canvia el perfil de la persona atesa a l’Àrea d’Ocupació DinamiG

La crisi sanitària de la COVID-19 també ha desenvolupat en una crisi social i econòmica. Aquest passat mes de setembre es va tancar amb més de 1.800 persones a l’atur a la ciutat, gairebé 400 persones més que al mateix mes de l’any passat. Tot i que amb una taxa d’atur per sota de la mitjana a les comarques gironines, Olot se situa al 10.30% i la Garrotxa al 9.64%. La majoria de les persones que van perdre la feina va ser del sector serveis.

Arran de la crisi sanitària, l’Àrea d’Ocupació DinamiG ha constatat un canvi en el perfil de la persona atesa durant aquests darrers mesos. Ara, s’ha notat un augment del nombre de treballadors que han perdut la feina amb la pandèmia, autònoms o bé estudiants. Vist aquest canvi de perfil, l’Àrea d’Ocupació DinamiG ha organitzat un conjunt de tallers de curta durada: tallers sobre com expressar-se millor, com ser més flexible o empàtic o d’improvisació i creativitat. Al mateix temps, s’ha volgut apostar per una formació especialitzada per a persones en situació d’atur i majors de 50 anys.

Gemma Pujolar, regidora Ocupació i Formació Professionalitzadora Aj.Olot: S’ha engegat un paquet de tallers formatius de millora de les competències transeversals, d’habilitats personals i l’acompanyament de la recerca de feina als majors de 50 anys.

Mariona Mañà, tècnica de l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG: Arrel d’aquesta detecció per això hem creat aquest tipus de tallers perquè creiem que ara pot donar resposta al moment actual. Esperem que la cosa es torni a reanimar i ens tornin a arribar noves ofertes però ara la realitat és així.

Aquest conjunt de formacions, són una de les accions incloses dins del Pla de Reactivació Econòmica i d’Ocupació d’Olot i La Garrotxa.