La Bianyal celebra la setena edició amb la participació de set artistes i centrada en únic espai

La Bianyal va celebrar diumenge la setena edició amb la participació de set artistes de fora de la comarca, que provenien de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Gironès, Osona, l’Empordà i València. Enguany no vam poder presenciar cap itinerari guiat per diferents punts d’interès del poble.

David Santaeulària, coordinador: Normalment són obres fetes, específicament pensades per a la Bianyal i pensades per ocupar llocs concrets. En gran part, han estat treballant-les durant tot l’estiu. Algunes a partir de molta documentació i treball conjunt que hem fet entre tots plegats.

Malgrat la pandèmia, l’activitat no deixava de perseguir el mateix objectiu que sempre: redescobrir el patrimoni històric i cultural de la Vall de Bianya a través de l’art contemporani. L’esdeveniment es va centrar en un únic espai, al mas Sobeies i l’església de Sant Andreu de Socarrats.

David Santaeulària, coordinador: Això ha fet que ho haguem hagut de centrar tot en una sola localització i, a més, a un màxim de 20 persones per visita. Perquè, amb relació als espais que hi ha a la casa i la possibilitat de distribuir la gent, és el màxim que hem pogut acollir.

El coordinador d’un dels esdeveniments de referència en l’àmbit artístic català, David Santeulària, va afegir que la cultura pot ser “un bon àmbit en el qual refer-te i sentir-te segur en un moment d’una certa incertesa”.

x