Homenatgen la figura de Gabriel Alcalde, el primer director del Museu Comarcal de la Garrotxa

Olot va recordar dissabte la figura de Gabriel Alcalde en un acte d’homenatge que va tenir lloc a la Sala El Torín. L’acte va servir per recordar el fundador i primer director del Museu Comarcal de la Garrotxa d’una manera festiva. Una comissió integrada per familiars, amics i companys, a més de tècnics de l’àrea de cultura, va organitzar l’esdeveniment.

Joan Oller, membre de la comissió: Jo, des de la meva visió, em sembla que ha estat molt bé, tal com havíem pretès. En el sentit que ha estat molt àgil i em sembla que la gent ha congregat molt en el sentiment de l’acte i s’han explicat tots els aspectes de la personalitat de Gabriel Alcalde.

Gabriel Alcalde, que va néixer el 1958 i, justament, fa un any que ens va deixar, va ser una de les persones que més es va implicar a favor del patrimoni cultural, el treball associatiu i la vida cultural de la ciutat. L’acte va desxifrar les quatre realitats de la seva vida personal i professional.

Ramon Buxó, membre de la comissió: És el Gabriel Alcalde arqueòleg, museòleg, que està seguint tot el món del patrimoni, el Gabriel geganter i excursionista i el Gabriel compromès amb la ciutat. Per això, quan hem estat en el context del Gabriel excursionista i geganter, en tot això, també s’hi configura la recuperació de tot el patrimoni local i del món de la faràndula. Ell va ser el principal impulsor que tot això estigués aquí a Olot com a realitat actual.

Les desenes de persones que van assistir a l’homenatge també van poder escoltar cançons dels anys 70 i 80 que més agradaven a Alcalde i es van interpretar en directe algunes de les cançons més conegudes de la ciutat, com ‘L’aiguat de 1940’. També es van projectar fotografies seves.