La Garrotxa registra un 87% d’ocupació i un desbordament de visitants d’un dia

Les bones condicions meteorològiques d’aquest cap de setmana llarg, han afavorit l’entrada de molt públic visitant, sobretot famílies, d’arreu de Catalunya. El Parc Natural de la Zona Volcànica, que fa anys que pateix una massificació puntual en aquestes dates, s’ha vist totalment concorregut per centenars de turistes i els aparcaments de Can Serra i de Santa Margarita han registrat pràcticament un ple en aforament.

Gerard Xifra, vicepresident Turisme Garrotxa: El gran problema que hem tingut ha estat la visita d’un dia. La gent diumenge es va aixecar i va dir: anem a la Garrotxa. Al final ens hem trobat en aquest punt de gran afluència aquests dos dies. Hi ha certs debats amb el tema del turista, de com l’hem d’afrontar i estem totalment d’acord que s’ha de fer. Però també hem de tenir consciencia a nivell local que tenim una comarca on hi ha uns serveis, allotjaments i restaurants que poden afrontar el visitant que ve, el problema que tenim i que hem de saber com controlem és el visitant d’un dia. Hem de saber com poder diversificar-lo per tenir un territori controlat.

La comarca ha registrat una ocupació global de gairebé el 87%, lleugerament inferior a l’any 2018, que va ser d’un 95%.

Gerard Xifra, vicepresident Turisme Garrotxa: La diferència sobretot ve per un tema que grans espais com cases de colònies o turismes rurals, els seus índex d’ocupació al haver aquest màxim de 6 persones ha fet baixar la ocupació.

De fet, restaurants van penjar el cartell de complert, una situació que segons molts restauradors no havien viscut mai.

Gerard Xifra, vicepresident Turisme Garrotxa: Penseu que el que era el cap de setmana es plantejava bo, però finalment diumenge va haver-hi un desbordament sobretot de gent visitant, gent que va venir a passar el dia a la comarca, vam tenir ple tan diumenge com dilluns.

Des de Turisme Garrotxa i l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa insisteixen en la importància de reservar amb antelació, respectar les normatives i seguir les recomanacions de les autoritats a la zona.