L’Església de Sant Esteve d’Olot acull una xerrada informativa per explicar tot el procés de restauració de la façana de l’edifici

L’Església de Sant Esteve va acollir dissabte la presentació dels treballs de restauració de la façana que van començar el gener d’aquest mateix any. La xerrada informativa va començar amb un acte de benvinguda i hi van participar Neus Roca, arquitecta, autora del projecte i directora de l’obra, Núria del Toro i Imma Brull, tècniques conservadores-restauradores i Pere Rovira, del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.

Carme Grau, coordinadora dels serveis pedagògics i patrimoni de Sant Esteve: Volem explicar exactament què s’ha fet a la façana. No s’ha fet una restauració total, sinó que s’ha consolidat per conservar tots els elements que hi ha. A part d’això, s’ha descobert coses noves, com els capitells policromats, una figureta petita i altres coses que val la pena que la gent d’Olot conegui, ja que la façana de Sant Esteve és una de les icones de la ciutat.

 

Nuri de Toro, conservadora-restauradora: A partir d’ara, un cop es desmunti la bastida, el que s’haurà d’anar fent seran inspeccions regulars. Posem per cas, un cop cada any, vigilar com evolucionen aquests processos que s’han intervingut ara i, sobretot, fent tasques de manteniment. Com el manteniment en teulats, a cobertes i mirar que realment l’aigua no malmeti aquesta pedra. L’aigua s’ha vist que és la causa principal de la degradació de la pedra d’aquí a la façana de Sant Esteve.

L’alcalde de la ciutat, Pep Berga, no va faltar a la presentació, que va cloure amb una peça musical a càrrec de Josep Quer.