La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals recorrerà al TSJC les mesures de restricció imposades pel govern

El Govern de la Generalitat ha anunciat aquest migdia les mesures de restricció per evitar la propagació del Coronavirus els propers 15 dies i que entraran en vigor la nit d’aquest dijous. Bars i restaurants no podran oferir cap més servei que no sigui el de servir menjar per emportar. Una mesura que des de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i musicals recorreran al Tribunal de justícia de Catalunya, i que tampoc ha sentat bé als restauradors de la comarca.

Gerard Xifra: Incertesa, indignació, ràbia, frustració i sense saber gaire com ho hem de gestionar. I ens veiem a venir que s’allargaran aquests 15 dies i les conseqüències poden ser que tancaran negocis. Hi haurà mesures. No ens conformarem amb aquesta decisió, amb la federació estem parlant i ens hem de revoltar i impugnar aquestes mesures, perquè no pot ser que nosaltres siguem solidares amb la societat però a nosaltres ningú ens dona un cop de mà, i la resta de gent continuarà i anirà fent.

Lligat a les mesures que obligaran a  tancar alguns establiment, el govern crearà una clàusula pels contractes de lloguers, basada en el canvi de condicions per motius excepcionals, com per exemple la COVID.

A banda de l’ajornament de tota competició esportiva d’àmbit català, el govern ha anunciat la reducció a un 50% dels espectacles culturals, asseguts i amb limitació horària a les 11 de la nit. També es limitarà al 30% l’aforament als comerços i la suspensió de l’activitat a serveis de contacte com els centre de massatge i estètic, però no de perruqueries. Els gimnasos podran obrir al 50 % del seu aforament.

El govern també insta a reduir la mobilitat i la interacció social, apel·lant a la responsabilitat individual de cada ciutadà, per tal de reduir el risc de contagi, així com la recomanació de fer teletreball durant els propers 15 dies.

Segons la consellera de la presidència, Meritxell Budó, aquestes mesures es prenen amb l’objectiu de treballar per arribar en unes millors condicions a la campanya de Nadal i l’inici de la temporada d’esquí.