La Unió de Federacions Esportives de Catalunya atura les competicions esportives d’àmbit català durant 15 dies

El sector esportiu es va posar ahir al capdavant de les mesures de prevenció. Anticipant-se a les mesures de prevenció que decreti la Generalitat, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya va anunciar ja ahir a la tarda que atura l’activitat federativa, escolar i privada d’àmbit català durant dues setmanes. Sí que es podran seguir fent entrenaments però no es jugaran partits. Evitar els desplaçament de les famílies de poble en poble cada cap de setmana és l’objectiu de la mesura.

L’esport es posa al capdavant de les mesures severes de prevenció del virus. Abans que es publiqués al PROCICAT, abans fins i tot que el hi ho imposés la Generalitat i anticipant-se a la situació, l’esport català ha volgut donar exemple i s’atura dues setmanes.

 

La Unió de Federacions Esportives Catalanes va publicar ahir a la tarda aquest comunicat, on s’especifica l’acord per paralitzar totes les competicions federatives d’àmbit català federades, escolars o privades. Una mesura que ha agafat per sorpresa als clubs quan en prou feines fa una setmana que s’han iniciat les competicions amateurs i, en el cas del futbol base, per exemple, s’iniciaven aquest cap de setmana.

 

La Federació Catalana de Futbol, que és la que compta amb més fitxes federatives, es va posar de seguida al capdavant i va compartir la decisió publicant el seu particular comunicat. El principal motiu, els desplaçaments de pares, mares i familiars de poble en poble cada cap de setmana, que s’ha determinat com una font de contagi a evitar.

 

Jordi Bonet, Vicepresident de la FCF i delegat a Girona: En futbol, portem més de 17.000 partits amistosos i hi ha hagut una incidència molt baixa. Però sí que hi ha molt moviment de jugadors, jugadores, pares i mares. Ens posem a disposició  perquè tot vagi a millor.

 

L’esport no és el problema, i en això hi ha estat d’acord tothom en el marc federatiu. Les mesures de prevenció són les adequades i els positius que es diagnostiquen dins dels clubs no representen dades alarmants, és per això que la UFEC ha volgut deixar clar que vol aturar-se ara dues setmanes per no haver-ho de fer durant més temps.

 

Jordi Bonet, Vicepresident de la FCF i delegat a Girona: Fa set o vuit mesos, no coneixíem l’epidèmia com la coneixem ara. Sabem que si fem les coses bé, anirà a la baixa. És difícil prometre res tal i com està la situació, però estem convençuts que d’aquí a quinze dies tornarem a jugar a futbol. Sabíem que no seria una temporada fàcil.

 

La mesura afecta directament desenes de clubs de totes les disciplines de la Garrotxa. Els únics dos equips que no veuran alterada la regularitat de la seva competició són els primers equips absoluts de la Unió Esportiva Olot, que debuta aquest cap de setmana, i del Club Vòlei Olot, que ha debutat aquest passat cap de setmana. Tots dos competeixen en àmbit estatal i no pas català, com és el cas del Club Hoquei Olot.

Jordi Gironès, Comissió esportiva CH Olot: Ara toca fer aquesta parada per qüestions de salut i naturalment la farem. Totes les dinàmiques eren positives, també a nivell del primer equip, que precisament aquest cap de setmana tenia un partit important aquí a Olot. Seguirem entrenant, que de moment això sí que ho podem fer.

Aturada doncs, per donar exemple, més aviat del que tothom es pensava i més dràsticament del que es podia imaginar. Tots els clubs hauran d’aprendre a conviure amb aquestes situacions amb resignació i amb l’esperança de parar avui per poder seguir competint a partir del novembre.

Deixa un comentari