L’Associació de Cases de Colònies de Catalunya alerta que perilla el model de lleure educatiu

L’alta afluència de visitants a la Garrotxa els darrers caps de setmana de tardor contrasta amb la situació que es viu a les cases de colònies, que aquest cap de setmana llarg d’octubre s’han quedat al 50% d’ocupació. Les estades familiars de pocs dies no compensen, ara per ara, l’anul·lació de pràcticament totes les colònies escolars, que cada any portaven milers de nens i joves a la comarca. El president de l’Associació Catalana de Cases de Colònies xifra les pèrdues en un 90% i avisa que més enllà de la viabilitat de les empreses, està en joc un model.

El PROCICAT ha actualitzat fa pocs dies els protocols per a les cases de colònies, que ara han de tenir un registre diari d’assistència per alumnes i monitors. Tot i així, el sector recorda que a l’estiu ja van preparar les seves instal·lacions com a espais segurs, i reclama que es perdi la por a sortir de les aules.

Werner Estellé, President Associació Catalana Cases de Colònies: Estem parlant de grups bombolla d’un nombre més elevat, i es prefereix no trencar la unitat del grup bombolla, però en quant a la instal·lació i activitats a les cases, estem en unes normatives similars. I volem demostrar que amb aquests protocols les colònies es poden fer i s’haurien de poder programar.

Segons el president de l’associació, la incertesa del moment ha portat algunes cases garrotxines a tancar fins la primavera vinent.